Najpopularnije Internet Kladionice, Bonusi i Ponuda

Postaviti depozit VISA/MasterCard karticom

U današnjem modernom svetu posedovanje platnih kartica nije nikakva novost. Polako i sigurno platne kartice postaju primaran način plaćanja kako u stvarnom tako i u virtualnom svetu. Gotovina se sve manje koristi i sve više se koriste kartice. Platne kartice su postale još popularnije procvatom internet trgovine. Kod plaćanja putem interneta platne kartice omogućavaju brz i jednostavan način prenosa novčanih sredstava. Korisnik koji želi da postane vlasnik platne kartice mora da otvori račun u nekoj od lokalnih banaka. Ako korisnik planira da prima i šalje novac u inostranstvo najbolje je da u startu otvori devizni račun. Svaka banka ima drugačije uslove i pogodnosti u vezi platnih kartica pa je najbolje da se korisnici sami informišu u bankama i izaberu najpovoljniju ponudu.

Najpopularnije platne kartice su VISA i MasterCard i one se privataju na svakom prodajnom mestu, kako u pravoj, tako i u virtualnoj trgovini.

Online kladionice se razlikuju od običnih internet trgovina zato što se transfer novca obavlja u dva pravca. Prvi pravac je kad korisnik uplaćuje novac sa kartice na svoj korisnički nalog, a drugi pravac je kontra smer sa naloga nazad na karticu ( ako korisnik ostvari neki dobitak ).

Pošto se u slučaju online kladionica vrši prenos veće količine novčanih sredstava povećan je i nivo sigurnosti da bi se izbegle razne vrste prevara i malverzacija.

Standardni podaci koje se moraju obezbediti u slučaju plaćanja sa VISA ili MasterCard karticama su sledeći :

* Broj kartice
* Rok važenja kartice
* Ime i prezime vlasnika kartice
* Sigurnosni broj
* Iznos koji želimo da uplatimo.

Kod online kladionica moramo izvršiti i verifikaciju kartice, to jest da na neki način dokažemo da smo mi pravi vlasnici date platne kartice. Verifikacija može da se odradi na dva načina.

Prvi način verifikacije :

* fotokopiranje ili skeniranje platne kartice ( zbog sigurnosti treba da prekrijemo par brojeva u broju kartice ). Obično se traži da se vide samo prva četiri i zadnjih šest cifara od 16 cifara broja kartice.

Takođe je potrebno i skenirati poleđinu platne kartice gde se vidi sigurnosni broj.

* Fotokopiranje ili skeniranje ličnog dokumenta sa podacima ( lični dokument može biti ili lična karta ili pasoš ). Važno je samo da se lepo vidi ime i prezime, adresa stanovanja i ostali lični podaci.

* Neke kladionice traže i da se ispuni formular sa kojim se odobrava kompaniji skidanje novčanih sredstava sa date kartice. Pošto ovaj dokument mora biti svojeručno potpisan, isti moramo da odštampamo, popunimo i da fotokopiramo ili skeniramo.

* Kada sakupimo ove dokumente šaljemo ih putem faksa ili e-mail-a.

* Neke kompanije zahtevaju i dodatnu telefonsku proveru.

Drugi način verifikacije:

Malo je komplikovaniji i uvodi u jednačinu i banku koja je izdala platnu karticu. Verifikacija putem banke obavlja se na sledeći način: kompanija skida određeni minimalni iznos sa date kartice. Taj iznos može biti na primer od 0.99 Eura do 2.99 Eura, međutim korisnik nije u mogućnosti da zna tačno koliki je taj iznos ( primer 1.85 Eura ). Tačan iznos se može samo saznati u banci gde se može zatražiti izvod platnog prometa konkretne kartice. Na izvodu se vidi šifra transfera od 1.85 Eura i tu šifru korisnik mora da vrati kladioničarskoj kompaniji. Ovim postupkom korisnik dokazuje da je on pravi vlasnik kartice i računa.

Verifikacija se mora odraditi samo jednom za određenu kladionicu, posle verifikacije nećemo imati nikakvih problema sa uplatom/isplatom sa Visa ili MasterCard kartice.

100% bonus za prvi depozit do 30 Eur.
Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Europe, UK
Bwin je jedan od najpoznatijih sprtskih kladionica. Minimalni ulog po opkladi je 0.50 Eur a maksimalni dobitak je 100,000 Eur za nedelju dana. Dalje
100 % bonus za prvi depozit do 100 Eur.
Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Europe, UK
Jedna od popularnijih internet kladionica, minimum uloga je 8 Eur, maksimalno 20,000 Eur za jedan dan. Dalje
Bonus od 50 Eur za prvu uplatu.
Hrvatska, Srbija, BiH, Crna Gora Makedonija, Slovenija, Europe, UK
Expekt je jedna od poznatijih online kladionica. Minimalni ulog je 0,10 Eur po opkladi a maksimalni ulog je 55,000 Eur. Dalje